Kjente Tromsø-artister går sammen om å holde insamlingskonsert for Ukraina

Tromsøsangeren Jardar Johansen og kulturformidleren Kåre Bjørnar Olsen går i bresjen for å arrangere en solidaritetskonsert - en omfattende støttekonsert for flyktningene - i Ukraina. Målet er å samle inn penger til flyktningene. Konserten vil være i Ishavskatedralen, søndag 13. mars 2022, kl. 20.00.

- Vi må bidra, gjøre noe som forhåpentligvis kan få betydning for noen av de triste og utslitte flyktningeansiktene vi ser passere på TV-skjermen. Det er forferdelig å se at kvinnene og barna som forsøker unnslippe bomber og granater, mens de må la pappa være igjen for å kjempe for friheten sin.

Som far og musiker gjør det noe med meg. Vi kan ikke sitte stille å se på at det skjer. Vi må gjøre noe! Derfor tok Kåre Bjørnar og jeg initiativet til en insamlingskonsert for Ukraina-flyktningene og responsen har vært enorm fra musikkmiljøet i Tromsø. - Jardar Johansen

Det er allerede klart at Anneli Drecker fra kjente Bel Canto/A-ha deltar, visesangeren Lars Bremnes, Hogne Rundberg og Kjetil Solberg fra Violet Road, Anne Nymo Trulsen fra Hekla Stålstrenga, saksofonisten Ola Rokkones, sanger og gitarist Lasse Ingebrigtsen, Ragnar Olsen og mange flere vil stå på scenen for å vise sin solidaritet og hjelpe til med Ukraina-innsamlingen. Alle stiller gratis Lyd, lys, og teknikere har vært like velvillig. Alle stiller gratis, uten å mukke, opplyser sangeren.

 
Det er svært rørende når jeg tenker på at musikkbransjen og kulturlivet, som sammen med tre fire andre bransjer,
har vært hardest rammet igjennom pandemien de siste to årene.
- Jardar Johansen

Konserten blir også streamet på internett, slik at folk over hele Norge, ja hele verden, kan få ta del i solidaritetskonserten i Tromsø og kan gi penger til de trengende i Ukraina. Vi startet en giverstafett blant bedrifter og kommuner hvor de kan være med å donere penger og samtidig oppfordre andre til å bidra. Tirsdags kveld ble alle ordførerene i Nord-Troms kommunene kontaktet. Vi spurte dem om deres kommune har mulighet å være med på denne innsamlingkonserten og det er allerede samlet inn 30 000 kr. En telefon til Ishavskatedralen og Tromsøysund menighet og de synes initiativet er topp og vil være med å arrangere.

Det har også blitt skrevet mail til Kronprins Haakon om han vil komme å holde en appell i løpet av konsertkvelden, men om han har anledning til å delta er ikke avklart, gitt tiden vi er inne i. Men kanskje vil han delta via videolink fra Oslo? Under konserten vil det bli holdt appeller av flere profilerte personer. – Jeg tror dette kommer til å bli en enormt sterk opplevelse for både artister og publikum, sier Kåre-Bjørnar Olsen. 

Kine Yvonne Kjær har laget vårt visuelle utrykk som vil bli brukt i promoteringen for konserten og i giverstafetten. Et enormt kraftig og effektfullt bilde